Arkkitehtuuri

 Sofia Amberla arkkitehti

Uskon hyvin suunniteltujen ja kauniiden ympäristöjen parantavan elämää. Kestävien arvojen ja hyvien pyrkimysten ohjaaman arkkitehtuurin ei tarvitse olla kallista, enemmänkin oivaltavaa. Olen koulutukseltani korkeakouluarkkitehti ja omaan laajan kokemuksen rakennussuunnittelijana, virkamiehenä, työmaa-arkkitehtinä ja kehitysarkkitehtina.


Juuri nyt nautin ihmisten arkkitehtuurin parissa kohtaamisesta, kommunikaatiosta ja siitä tunteesta, jossa yhdessä olemme enemmän. Käytännön toimissa olen kehityshenkinen ja ratkaisukeskeinen; uskon että rakentamisen maailmassa on paljon tilaa uudenlaisella ajattelulle ja uusille arvopohjaisille toimintatavoille. 

Minulla on kokemusta luennoinnista sekä pienemmille että isommille yleisöille. Olen mukana arkkitehtien täydennyskoulutuksen ohjauksessa sekä puhunut lähiaikoina arkkitehtuurin lisäarvosta muun muassa kiinteistövälittäjille ja asuntosijoittajille.  Kirjoitan myös vuonna 2021 julkaistavaa kirjaa "Rakenna rakkaudella". Kirjassa paneudutaan rakentamisen arvopohdintaan, erityisesti rakentamisen alkumetreillä ja jo ennen niitä. 

 

Kaipaatko puheenvuoroa arkkitehtuurista 
tai rakennetaanko jotain uutta yhdessä?

 

Arkkitehdiksi opiskellessani suuntauduin erityisesti rakennussuunnitteluun, koska se on niin käytännönläheistä ja vaikuttavuus asiakkaiden elämään on suoraan ja selvästi tunnistettavissa. Olenkin saanut nauttia työn parissa monialaisesta yhteistyöstä ja olla mukana rakentamisen isoissa ja upeissa kohteissa. 

Juuri nyt olen suunnannut katseeni rakennussuunnittelussa yksiaineisuuteen ja  selkeyteen joka yhdistyy viihtyisyyteen. Uskon että rakentamisen tärkeimmät päätökset syntyvät ennen perustusten valamista, itse asiassa jo ennen kuin suunnittelu on edennyt viivoiksi asti - olennaisinta ja ekologisinta on rakentaa sitä, ja vain sitä, mitä tuntuu hyvältä myös sydämessä. Uskon että nyt ja tulevaisuudessa tietoiset arvovalinnat ovat hyvän suunnittelun lisäksi aivan keskeisiä. Koska arkkitehtuuri ei ole elämästä erillistä, päinvastoin: parhaimmillaan se on hyvää elämää tukevat kauniit kehykset. Kiinnostuitko?


Kerro se minulle: sofia@sofiaamberla.fi tai lomakkeella täältä.